fbpx
Skip links

Wat is cupping?

Het gaat om het plaatsen van cups op de huid en het creëren van een vacuüm door de lucht in de cup te verwarmen.  Hierdoor wordt de huid naar boven getrokken, waardoor een zuigeffect ontstaat.

Hoewel cupping de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, is het belangrijk te weten dat het geen nieuwe rage is. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt ook beoefend in andere culturen, zoals in het oude Egypte en Griekenland.

Cupping helpt de bloedstroom te verbeteren en ontstekingen te verminderen, daarom wordt het vaak gebruikt om spierpijn en pijn te behandelen. Sommige mensen gebruiken cupping ook voor ademhalingsproblemen, zoals astma, en om de spijsvertering te verbeteren.

Verbetering bloedstroom

Behandeling van (spier)pijn

Ontspannend en therapeutisch

Cupping

Hoewel cupping cirkelvormige vlekken op de huid kan achterlaten, zijn dit geen blauwe plekken en vervagen ze meestal binnen een paar dagen.

Het kan er een beetje vreemd uitzien om rond te lopen met ronde blauwe plekken op je rug of schouders, maar dat is eigenlijk een teken dat de behandeling werkt. Veel mensen ervaren een vermindering van pijn en stijfheid, en sommigen zweren zelfs bij de behandeling als een effectieve manier om hun immuunsysteem te stimuleren en hun algemene welzijn te verbeteren.

Als je nieuw bent in cupping, kan het een beetje eng lijken om deze glazen bekers op je huid te laten plaatsen en het vacuüm te voelen, maar het is eigenlijk heel ontspannend is. Het kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en te genieten van wat “me-time” terwijl je je lichaam de gezondheidsvoordelen geeft waar het naar verlangt.

In Amerika lopen Madonne en Gwyneth Paltrow gewoon rond met de blauwe plekken zichtbaar.. Wordt misschien hier ook een rage … hihi

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren, waarom probeer je dan niet eens een cupping-sessie? Je zult misschien verbaasd zijn hoeveel het kan doen voor je lichaam en geest!

Prijzen

Deze dienst is enkel te boeken bij Pina. Pina heeft 17 jaar ervaring in de chinese geneeskunde en cupping.

Je kan deze dienst ook online inboeken via deze website.

Klik deze dienst aan en kijk bij de beschikbare dagen en uren. Een sessie cupping/massage kost 90 euro.